نفت و گاز و پتروشیمی جزء بزرگ ترین صنایع کشور هستند و شناخت و طراحی تجهیزات فرایندی مورد استفاده در این صنایع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، زیرا بر روی کل فرایند، محصولات و اقتصاد تأثیرگذار است. برج های خنک کننده از جمله تجهیزات بسیار پرکاربرد در این صنایع هستند که برای خارج کردن گرمای ایجاد شده در تجهیزات موجود در سیستم استفاده می شوند. برج های خنک کننده تجهیزات بسیار پرکاربردی در صنایع مختلف از جمله نفت و گاز، نیروگاه های حرارتی، ساختمان های بزرگ و … هستند. شناخت، نحوه عملکرد و طراحی آنها برای استفاده بهینه از انرژی حائز اهمیت است.
دراکثر کارخانجات کوچک و بزرگ یکی از مهمترین و اساسی ترین دستگاهها می توان انواع برجهای خنک کننده را نام برد. برجهای خنک کننده علاوه بر آب به منظور خنک کردن سیالاتی دیگر در صورت لزوم مورد استفاده واقع می شود.
با توجه به اینکه برجهای خنک کننده معمولاً حجیم می باشند و بعلت پاشیدن آب در محیط اطراف خود و خرابی تجهیزات آن را معمولاً در انتهای فرایند نصب می کنند. اگراز وسایل برجهای خنک کننده صرف نظر نشود برای ساخت برج تکنولوژی بالایی نیاز نیست همانطور که در ایران در حال حاضر ساخت این برجها در حد وسیعی صورت می گیرد .برجها با توجه به شرایط فیزیکی و شیمیایی خاص خود دچار مشکلاتی می شوند ولی معمولاٌ زمانی لازم است تا این مشکلات برج را از کار بیاندازد طولانی است.،ولی عملاٌ اجتناب ناپذیر است.
محل نصب برج خنک کن باید بگونهای باشد که مانعی در اطراف آن برای ورود جریان هوای تازه به داخل برج وجود نداشته باشد همچنین در صورت استفاده از چندین برج در کنار هم باید تدبیری اندیشه شود که هوای گرم خروجی از برجها مستقیماً وارد همدیگر نشده تا باعث کاهش راندمان و عدم کارایی برج شوند.
اگر بتوان برج خنک کن را در فضای باز با جریان هوای آزاد قرار داد در حصول یک بازده مناسب از برج مشکلی وجود نخواهد داشت اما چنانچه قرار باشد برج در داخل ساختمان و محصور بین دیوارها نصب شود موارد زیر بایستی مورد توجه قرار گیرد:
۱) باید فضای کافی و بدون مانع مزاحم در اطراف برج وجود داشته باشد تا هوای لازم به برج برسد
۲) هوای گرم خروجی از برج باید به گونهای تخلیه شود که امکان بازگشت و گردش مجدد آن به برج وجود نداشته باشد زیرا گردش مجدد چنین هوایی در برج دمای مرطوب هوای ورودی به برج را افزایش میدهد و باعث گرم ماندن آب در خروج از برج میشود
گردش مجدد هوا به داخل برج هنگامی مورد توجه قرار میگیرد که چند برج در مجاورت هم باشند
تعیین محل نصب برج به عوامل دیگری هم بستگی دارد از قبیل استحکام محل نصب، تجهیزات اضافی برای تقویت آن، هزینه فراهم کردن تجهیزات اضافی برای برج و مسائل مربوط به معماری ساختمان و … خوردگی قطعات داخلی برج، رشد جلبکها و باکتریهای بیولوژیکی و همچنین تشکیل رسوب در قسمتهای مختلف برج عمدهترین مشکلات بوجود آمده برای یک برج خنک کن هستند.
جزوه آموزشی برجهای خنک کننده که توسط مهندس پیام معتمد تهیه شده به بررسی انواع برجهای خنک کننده ، مکانیسم انتقال حرارت ، اجزای برجهای خنک کننده ، مشکلات برجهای خنک کننده و سایر مباحث مرتبط می پردازد
مبلغ واقعی 33,000 تومان 50% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 16,500 تومان
برچسب های مهم